نامگذاری روز هوای پاک
به طور كلي در دنيا به منظور جلب توجه مردم به موضوعات مربوط به حفظ محيط زيست و تامين زندگي سالم در راستاي نيل به اهداف توسعه پايدار، روزهاي نمادين خاصي مرتبط با حفظ محيط زيست تعيين مي گردد كه از جمله آنها روز جهاني محيط زيست، روز زمين پاك، روز هواي پاك و غيره مي باشد. روز هواي پاك در دنيا تحت عناوين مختلف از جمله روز بدون خودرو، روز بدون دود و … در كشورهاي مختلف نامگذاري شده و اقدامات خاصي در اين روز جهت تنوير افكار عمومي صورت گرفته است.
در ايران نيز بحران آلودگي هوا در تهران و شش شهر آلوده آن شامل تبريز، مشهد، اراك، اصفهان، شيراز و اهواز، مسئولين ستاد اجرايي كاهش آلودگي هوا را بر اين داشت تا به منظور ايجاد حساسيت در بين اقشار مختلف جامعه، از سال ۱۳۷۴ روز ۲۹ دي ماه را به عنوان روز ملي هواي پاك اعلام نمايند.
گفتني است قدمت روز هواي پاك در ايران از كشورهاي فرانسه و ايتاليا بيشتر است. هدف از اعلام روز ملي هواي پاك ايجاد حساسيت در بين اقشار مختلف جامعه بوده است و از آنجا كه كليد اصلي كاهش آلودگي هوا، مشاركت مردمي و افزايش هماهنگي بين بخشي است اين روز مي تواند عامل مهمي در ايجاد اين مشاركت و هماهنگي بين بخشي باشد.
عوارض آلودگی هوا بر کودکان
هنگامی که بحث عوارض ناشی از آلودگی هوا بر کودکان به میان میآید، همه ما ناخودآگاه به یاد آسم و تنگی نفس میافتیم. اما اثرات منفی ناشی از آلودگی هوا بر سلامت کودکان بسیار گستردهتر از مشکلات تنفسی است و میتواند ابعاد مختلف سلامتی کودک را تحت تأثیر قرار دهد.
فعالیت های ما
ما نیز در پیش دبستانی روزبه وظیفه خود می دانیم تا با گرامیداشت این روز ، مراقبت از محیط زیست را از کودکی به نوآموزان آموزش دهیم تا همیشه از آسمان آبی و زمین پاک برخوردار باشیم. به همین مناسبت کلاس آموزشی توسط مربی بهداشت این واحد آموزشی برگزار گردید. و نوآموزان با عواملی که موجب آلودگی هوا می شوند و عواملی که باعث کاهش آلودگی هوا می شوند. آشنا می شوند . در پایان نیز اردوی بوستان علوی به مناسبت هوای پاک برگزار گردید.